Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că oficialii americani au informații care indică faptul că Rusia a suplimentat numărul minelor marine amplasate în apropierea porturilor ucrainene. 

Credem că este un efort coordonat al Rusiei pentru a justifica orice atac împotriva navelor civile din Marea Neagră și pentru a da astfel vina pe Ucraina. În plus, am observat deja că Rusia a atacat cu rachete și drone porturile ucrainene pe 18 și 19 iulie, ceea ce a dus la distrugerea infrastructurii agricole și a aproximativ 60 de mii de tone de cereale”, a transmis oficialul american. 

Ucraina a acuzat miercuri Rusia că a deteriorat infrastructura de export de cereale prin atacuri “infernale” pe parcursul nopții asupra a două dintre porturile de la Marea Neagră. Declarațiile purtătorului de cuvânt american vin în contextul în care Ministerul rus al Apărării a amenințat că, începând teoretic de astăzi (după expirarea acordului pentru exportul cerealelor ucrainene), toate navele care se îndreaptă spre Ucraina vor fi considerate transportatoare de armament și parte a conflictului. 

Surse: Reuters, The Guardian

Sursa Foto: Debove Eric / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday