Directorul financiar al Netflix, Spencer Neumann, a numit partajarea cu platăprincipalul accelerator de venituri al Netflix din acest an […] Cea mai mare parte a creșterii veniturilor noastre, anul acesta, provine din creșterea numărului de abonamente noi plătite, determinată, în mare parte, de lansarea partajării plătite”.

Compania a precizat că, în prezent, partajarea plătită, prin care împiedică utilizatorii să împartă gratuit contul cu alte persoane, a fost implementată în peste o sută de țări. Netflix a declarat că veniturile provenite din aceste regiuni sunt acum mai mari decât înainte de lansarea serviciului și că numărul “abonaţilor noi îl depășește pe cel al cărora renunță la contul lor de Netflix”.

Platforma de streaming a înregistrat venituri de aproape 8,19 miliarde de dolari în trimestrul de după instituirea noilor măsuri. De asemenea, a înregistrat un profit de 1,49 miliarde de dolari, în creștere cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Rezultatele vin într-un moment crucial pentru Netflix. Compania încearcă să-și sporească veniturile prin restricționarea folosirii unui singur cont la aceeaşi adresă și introducerea unei opțiuni de abonament cu reclame. Concomitent, se confruntă cu grevele sindicatelor actorilor și scenariștilor de la Hollywood, care ar putea avea un impact asupra viitoarei sale liste de seriale și filme.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday