Parchetul European a deschis o anchetă în cazul a opt persoane din orașul La Valletta, Malta, care au fost arestate în urma unor percheziții domiciliare. Potrivit EPPO, între acestea se află și cinci funcționari publici. Cei opt sunt implicați într-o schemă frauduloasă de sustragere de la plata taxelor și impozitelor vamale la momentul importului de îmbrăcăminte și alte bunuri din China, prin subdeclararea valorii și greutății acestora. 

Printre infracțiunile investigate se numără fraudă vamală, corupție a funcționarilor publici și spălare de bani. Prejudiciul adus bugetului UE se ridică la milioane de euro.

La schemă au participat funcționari vamali, care ar fi primit bani pentru complicitate. Trei dintre suspecți, reprezentând două companii, sunt cercetați pentru orchestrarea schemei. În cadrul investigației, Departamentul de investigare a infracțiunilor financiare din Malta a efectuat percheziții în mai multe locații, inclusiv la birourile vamale, la domiciliile suspecților și la adresele înregistrate ale societăților suspectate. În timpul perchezițiilor, au fost confiscate trei vehicule și aproximativ 180 de mii de euro.

Comunicatul Parchetului European

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday