Conglomeratul indian Tata Group, care deține marca Jaguar Land Rover, a anunțat înțelegerea cu guvernul britanic. BBC scrie că și executivul va oferii subvenții în valoare de sute de milioane de lire. Fabrica este cea mai importantă investiție în industria auto din UK, de la sosirea Nissan în anii 1980, și va fi una dintre cele mai mari din Europa.

În uzină vor fi produse baterii pentru vehiculele Range Rover, Defender și modelele Jaguar, însă ar putea deveni furnizor și pentru alți constructori auto, din 2026. Marea Britanie și-a asumat ca din 2030 să nu mai vândă mașini noi pe benzină sau motorină și va cere ca din 2035, toate autoturismele noi să aibă emisii zero. 

BBC mai arată că Tata poartă negocieri cu guvernul britanic de luni de zile și, până acum, a avut în vizor Spania drept alternativă. În total, în UE sunt 35 de fabrici de baterii deja deschise, în construcție sau în curs de planificare.

Surse alternative: BBC, CNBC

Sursă Foto: Topdeq | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday