Guvernul României a informat că prim-ministrul Marcel Ciolacu și prim-ministrul Viktor Orban, au avut o întâlnire informală în cadrul unei vizite private efectuate de oficialul din Ungaria. Ciolacu a transmis că România dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte în beneficiul cetățenilor din cele două state.

“Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări”, se mai arată în comunicatul emis de Guvernul României.

Ciolacu a salutat susținerea Ungariei pentru aderarea României la spațiul Schengen și a cerut, în continuare, sprijinul autorităților de la Budapesta. Ungaria va prelua, la 1 ianuarie 2024, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene iar, în aceste condiții, Ciolacu a subliniat importanța mesajelor de solidaritate și unitate la nivel european, precum și a sprijinului arătat Ucrainei de către UE și NATO.

Premierul Orban a postat pe Facebook o fotografie cu Marcel Ciolacu, însoțită de descrierea: “Începutul unei frumoase prietenii”. Orban urmează să participe la ediția din acest an a Universității de Vară de la Tușnad, în județul Harghita.

Foto: gov.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday