Lupta pentru stingerea incendiilor din jurul Atenei s-a intensificat. Focurile, amplificate de vânturi puternice, au devastat păduri de pini, au distrus case și au forţat evacuarea a mii de oameni. În Loutraki, o stațiune turistică din Golful Corint, autoritățile au decretat marți stare de urgență. Aici intervin 250 de pompieri militari și voluntari, cu ajutorul unor aeronave, elicoptere și cisterne încărcate cu apă pentru a stinge flăcările “care se deplasează rapid și incontrolabil”, la 30 de kilometri nord de Atena.

La Dervenochori, focul a izbucnit încă de luni şi s-a intensificat peste noapte. Localnicii din aşezările din apropiere au fost evacuați, în timp ce pădurile de pini au ars, iar temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius. Marţi seara, flăcările se extindeau ameninţător spre un complex de rafinării din municipalitatea Mandra, unde avioane și elicoptere au intervenit pentru a împiedica un dezastru.

Deşi unele dintre incendiile de la oraşele de pe malul mării, la sud-est de Atena, au fost stinse, autoritățile au constatat că au fost distruse mai multe case din stațiunile de coastă Anavyssos, Lagonissi și Saronida. Presa locală a relatat că “un număr uriaș” de animale au decedat din cauza incendiilor. De asemenea, Fazoo Farm, un adăpost pentru câini de lângă Lagonissi, a ars complet.

Serviciul de meteorologie grec avertizează că vânturile vor deveni mai intense miercuri, urmând ca joi un al doilea val de căldură, mult mai violent, este aşteptat să lovească Grecia.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday