Rachetele au urcat până la o altitudine de 50 de kilometri și au parcurs distanțe de 600 de kilometri. Ele par a fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, potrivit evaluării ministerului japonez al Apărării.

Șefii Statului Major din Coreea de Sud au condamnat lansările Phenianului, despre care au spus că subminează pacea și stabilitatea Peninsulei Coreene și încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Comandamentul Armatei Americane pentru regiunea Indo-Pacifică a transmis că lansările nu par să prezinte o amenințare imediată pentru Statele Unite și aliații săi, dar evidențiază impactul de destabilizare al programului ilegal de arme al Phenianului.

Marți, un submarin american cu capabilități nucleare a făcut o escală anunțată într-un port din Coreea de Sud, pentru prima dată în 40 de ani. Tot marți, un soldat american care trebuia să ajungă în SUA, unde să treacă prin măsuri disciplinare, a fugit din Coreea de Sud în Coreea de Nord, trecând ilegal zona demilitarizată. În prezent, se află în custodia autorităților nord-coreene.

Surse alternative: Reuters, Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday