Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a declarat: “Prin această candidatură, FRF își propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanșator, care să contribuie la construirea unui model organizațional de referință pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale și de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate. Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de țara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului București și întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”.

Răzvan Burleanu a mai declarat că “EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiții publice în infrastructură, o moștenire solidă care influențează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc”.

Pentru următorii doi ani, ultimul act al competiției anuale Europa League va avea loc în Dublin (Irlanda), în 2024, și în Bilbao (Spania), în 2025. 

Meciul final al competiției a mai avut loc pe Arena Națională din București în 2012. Atunci, Atletico Madrid a obținut o victorie categorică, cu 3-0, împotriva unei alte echipe spaniole, Athletic Bilbao. Radamel Falcao a marcat de două ori, iar Diego a punctat o dată.

Foto: arena-nationala.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday