În raportul anual al Agenţiei Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie se arată că infractorii au început să se bazeze din ce în ce mai mult pe dispozitive care le permit să deschidă și să fure mașini de lux, fără a mai avea nevoie de cheile acestora. Aceste dispozitive păcălesc sistemul de acces al mașinii, în ciuda faptului că această tehnologie a fost îmbunătățită de către producătorii auto în ultimi ani.

Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 2.500 de lire și este cumpărat din mediul online sau prin intermediul serviciului criptat de mesagerie, Telegram. 

“Metodele de furt au continuat să evolueze, infractorii recurgând la noi tehnologii pentru a efectua furturile, cum ar fi furturile prin prin accesarea dispozitivelor electronice, comise adesea de grupuri de crimă organizată. Totuși, infractorii continuă să folosească și metodele tradiționale de furt, cum ar fi furtul cheilor”, a transmis agenția.

Conform Agenției, aceste dispozitive au avut ca efect o creștere de 19% a furturilor de vehicule în 2022, când au fost raportate peste 110 mii de cazuri, față de 93 de mii în 2021. Autoritatea mai precizează că recuperarea vehiculelor furate devine din ce în ce mai grea, deoarece infractorii folosesc așa-numitele “chop shops” pentru a le dezmembra și a le vinde pe piese.

Sursă: The Telegraph

Foto: Dundja | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday