Celebrarea zilei Forțelor Aeriene Române se va desfășura pe 20 iulie, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor. În cadrul acesteia va avea loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori. MApN transmite populației că dacă vor fi observate avioane deasupra Capitalei, este vorba doar despre zboruri de pregătire pentru eveniment.

Astfel, pe 18, 19 și 20 iulie, vor face zboruri de antrenament aeronave ale Forţelor Aeriene Române, precum F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, dar și elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere tip IAR 330 ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparținând Tarom, aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene precum și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie.

Foto: Inquam/George Calin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday