Obiectul cilindric metalic, care pare a fi deteriorat, a fost descoperit de localnici pe o plajă din apropierea Golfului Jurien, la aproximativ 250 de km de Perth, capitala statului Australia de Vest. Departamentul de poliție a transmis că obiectul nu pare să fie parte a unei aeronave comerciale, iar originea acestuia este incertă.

Totodată, polițiștii au mai precizat că analiza chimiștilor a determinat că obiectul este sigur și că nu prezintă niciun risc la adresa comunității, dar au cerut localnicilor să stea departe. Va fi îndepărtat de pe plajă după ce proveniența îi va fi stabilită.

Și Agenția Spațială Australiană a transmis că va face cercetări:Agenția lucrează pentru a confirma dacă obiectul ar putea face parte dintr-un dispozitiv spațial străin și ține legătura cu omologii globali care ar putea fi în măsură să ofere informații relevante”.

Alice Gorman, expertă în domeniul arheologiei spațiale, spune că obiectul cilindric pare a fi un rezervor de combustibil care provine de la o rachetă a Indiei, care a trimis în spațiu un satelit și la prăbușit în apă “la un moment dat, în ultimele 12 luni”. Aceasta a mai precizat că acest potențial rezervor ar putea conține materiale toxice.

Au existat unele speculații că cilindrul ar fi putut face parte din avionul MH370, care a dispărut în largul coastei de vest a Australiei în 2014, cu 239 de pasageri la bord, dar autoritățile au respins vehement această teorie: Nu face parte dintr-un Boeing 777 și adevărul este că MH370 a fost pierdut în urmă cu nouă ani și jumătate, așa că ar prezenta o uzură mult mai mare a resturilor”.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Sursa foto: AusSpaceAgency | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday