Activitatea celor 16 nave de război din subordinea Marinei Armatei de Eliberare a Chinei s-a încheiat sâmbătă, scrie CNN, în jurul orei locale 06:00 și a venit în continuarea unui exercițiu mai amplu, la care au participat zeci de avioane de luptă.

Pe parcursul a 72 de ore, la mijlocul săptămânii trecute, 73 de avioane chineze au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan și au traversat partea de sud sau de sud-vest a zonei de identificare aeriană a Taiwanului. În același interval de timp, nouă nave de război ale Armatei de Eliberare a Chinei au fost raportat în apele din jurul statului insular. 

Este un efort militar accentuat, a declarat pentru CNN Carl Schuster, fost director de operațiuni în cadrul Centrului Comun de Informații al Comandamentului SUA din Pacific. În primul rând, explică acesta, activitatea constantă din jurul insulei oferă Beijingului oportunitatea de a analiza mai multe posibile rute de atac și, în al doilea rând, pentru a “se pregăti pentru momentul în care acest atac ar urma să aibă loc”. 

Guvernul chinez consideră că statul insular este o parte a Chinei, deși nu l-a guvernat niciodată. Guvernul de la Taipei respinge ferm revendicările privind suveranitatea Beijingului asupra statului insular.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday