Ministerul de Interne din Transnistria, citat de agenția rusă de presă Tass, a precizat că Oleg Horjan a fost găsit, în cursul zilei de astăzi, decedat în propria casă din satul Sucleia (suburbia de sud a orașului Tiraspol) de către soția sa, în jurul orei 11:30. Tot Tass mai scrie că lângă cadavrul liderului Partidului Comunist transnistrean din opoziție se afla un seif deschis.

Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a transmis că “cetățeanul Horjan Oleg (anterior deținut ilegal de așa numitele autorități de la Tiraspol) a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului. Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”.

Oleg Horjan a fost condamnat în noiembrie 2018 la patru ani și jumătate de închisoare pentru organizarea unui miting. A fost eliberat pe 6 decembrie 2022. Partidul lui Horjan a semnat pe 9 iulie o declarație comună cu o formațiune politică din Republica Moldova în privința “promovării păcii și a încrederii în regiune”. Oleg Horjan și Mark Tkaciuk (reprezentantul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic de le Chișinău) s-au întâlnit anterior semnării declarației comune. 

Surse: Tass, Europa Liberă Moldova

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday