Potrivit datelor Eurostat, în 2022, 96% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani din UE au declarat că utilizau internetul în fiecare zi, față de 84% din populația adultă.  Utilizarea zilnică a internetului în rândul tinerilor a fost de peste 94% în toate țările UE. Cele mai mici procente au fost înregistrate în Italia și Bulgaria (94%), iar cele mai mari, 100%, în Irlanda și 99% în șapte state membre ale UE: Malta, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Lituania, Slovenia și Letonia. 

Anul trecut, 84% dintre tineri au folosit internetul pentru a accesa rețelele sociale, 68% pentru a citi știri online, iar 64% pentru internet banking. Din cauza pandemiei, majoritatea activităților pe internet au înregistrat o creștere, în special folosirea internetului pentru cursuri online. Totuși, deși 35% dintre tineri au folosit internetul în 2021 pentru cursuri, procentajul a scăzut la 28% în 2022.

În rândul utilizatorilor adulți s-a înregistrat o variație mai mare. În medie, diferența dintre ponderea tinerilor și a adulților a fost de 12 %. În Țările de Jos, Suedia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Belgia și Luxemburg, această diferență nu a depășit 7%.

Alte țări din UE au raportat cote ridicate de utilizare zilnică a internetului în rândul tinerilor, dar un decalaj considerabil mai mare față de adulți s-a înregistrat în Croația și Grecia (21%), Portugalia și Bulgaria (9%), precum și Polonia și România (18%).

Sursa: Eurostat

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday