Informația a fost confirmată de șeful departamentului de gaming al Microsoft. Un acord care să mențină Call of Duty pe Playstation ar putea atenua și mai mult îngrijorările privind impactul pe care achiziția Activision Blizzard de către Microsoft l-ar putea avea asupra concurenței, explică analiștii. Noul acord vine după lungi discuții și contraoferte în ultimele 18 luni între Microsoft și Sony cu privire la viitorul conținutului Activision pe PlayStation.

Referindu-se la acest acord, președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat: “Chiar și după ce vom trece linia de sosire pentru aprobarea acestei tranzacții [Activision], vom rămâne concentrați pe asigurarea faptului că Call of Duty rămâne disponibil pe mai multe platforme și pentru mai mulți consumatori decât oricând.”

Nu este clar dacă acordul cu Sony este un contract pe 10 ani, așa cum a semnat Microsoft cu Nintendo, de exemplu. Anterior, Sony s-a împotrivit semnării unui acord Call of Duty cu Microsoft, chiar și când a primit o ofertă în acest sens în decembrie 2022. În schimb, în documentele depuse la autoritățile de reglementare, Sony a susținut în mod repetat că se teme că Microsoft ar putea face Call of Duty exclusiv pentru Xbox sau chiar să saboteze versiunile PlayStation ale jocului, făcându-le să nu ruleze cum ar trebui.

Reamintim, în Marea Britanie, Autoritatea pentru Concurență a blocat în primă instanță achiziția Activision Blizzard de către Microsoft (cu 69 de miliarde de dolari), pe motiv că afectează viitorul pieței jocurilor video în cloud. În schimb, UE a aprobat achiziția, iar un verdict considerat esențial este așteptat și în SUA.

Sursă alternativă: The Verge

Foto: Antonio Jodice | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday