Meciul dintre cei doi a durat aproape cinci ore. Alcaraz (locul 1 ATP) l-a învins pe Djokovic (locul 2 ATP) cu 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4. Cei doi s-au mai întâlnit în urmă cu cinci săptămâni, în semifinale la Roland Garros, când Djokovic l-a învins pe Alcaraz în patru seturi.

Alcaraz a mai câștigat până acum doar un titlu de Grand Slam, la US Open 2022. La doar 20 de ani, spaniolul este considerat de analiști unul dintre cei mai promițători jucători în acest moment, cu potențial de a bate numeroase recorduri deținute în prezent de Federer, Djokovic sau Nadal.

Djokovic (36 de ani) a câștigat ultimele patru ediții consecutive de la Wimbledon, fiind neînvins în 34 de meciuri la rând la acest turneu. Spre comparație, pentru Alcaraz a fost prima sa finală la Wimbledon și doar a patra apariție la un turneu profesionist pe iarbă.

O victorie a lui Djokovic ar fi egalat recordul lui Roger Federer de opt titluri la Wimbledon la masculin. De asemenea, Djokovic se afla la un titlu de Grand Slam distanță de recordul de 24 de titluri al lui Margaret Court – un record absolut pe care australianca îl deține de 50 de ani. În iunie, Novak Djokovic a câștigat Roland Garros și a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam (23) la masculin.

Foto: Wimbledon Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday