Potrivit Financial Times, atacul a fost orchestrat de gruparea Cozy Bears, în spatele căreia se știe că este SVR – servciul de informații esterne al Rusiei. Hackerii au deturnat anunțul unui diplomat polonez de la ambasada din Kiev, care voia să-și vindă BMW-ul, i-au atașat un program malware și i-au modificat prețul, pentru a obține cât mai multe clickuri.

BMW-ul seria 5 din 2011, la un preț de 7.500 de euro a ajuns astfel cu virusul atașat în căsuțele de email ale unor zeci de alte ambasade din Kiev, în această primăvară.

O firmă de securitate cibernetică din California, care a descoperit în cele din urmă atacul, nu a putut preciza câte adrese de email au fost astfel compromise, dar au spus că anunțul a ajuns la 22 de misiuni diplomatice de la Kiev. Virusul instalează un back-door în rețelele ambasadelor, ceea ce permite spionilor ruși să urmărească corespondența sau chiar mai mult.

Ambasada Poloniei a refuzat să comenteze incidentul și, potrivit FT, mașina a rămas nevândută.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday