Clare Marchant, directorul executiv al unei companii private din Anglia care oferă servicii de sprijin educațional (UCAS), spune că datele din acest an arată că tinerii în vârstă de 18 ani, absolvenți de liceu, sunt din ce în ce mai atrași de universitățile care oferă programe de licență în domeniul informaticii, “datorită dezvoltării digitalizării și a inteligenței artificiale”.

Numărul elevilor care aleg astfel de programe a crescut în fiecare an începând din 2019, a mai transmis UNCAS. În acest an, ingineria software (ramura aplicată a informaticii) a raportat cea mai considerabilă creștere a numărului de candidați, cu 16% mai mult decât anul trecut. Informatica propriu-zisă (bazată pe teorie) a atras cu 11% mai mulți candidați. Totodată, cu 2% mai mulți studenți au aplicat pentru a studia dezvoltarea de jocuri video și animație, iar sfera AI a raportat o creștere cu 4%.

Știm că schimbările din lume se traduc printr-o cerere crescută pentru anumite programe de studii, așa cum a fost situația cu economia după 2008 (referitor la criza economică) și pentru medicină și asistență medicală în timpul pandemiei”, a explicat Clare Marchant. BBC scrie că, în timp ce o mare parte din discuțiile publice din ultima perioadă s-au axat pe locurile de muncă care vor fi înlocuite de AI, există, de asemenea, un număr tot mai mare de locuri de muncă și oportunități de angajare legate de inteligența artificială și informatică în general. 

Cu toate acestea, informatica a fost a șaptea abia a șaptea cea mai populară ramură printre absolvenții britanici de liceu, cu 95 de mii de persoane care au aplicat. Cele mai populare au fost medicina, științele sociale, științele naturii, sportul, ingineria și tehnologia.

Sursa: BBC

Foto: Wrightstudio | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday