Un oficial din cadrul Ministerului japonez al Tehnologiei a declarat că explozia s-a produs la aproximativ un minut de la demararea testului. Acesta a precizat că vizat de defecțiune a fost al doilea motor, care ar fi trebuit activat în a doua fază de propulsie a rachetei. Nu au fost raportate victime în urma exploziei. 

Pe rețelele de socializare circulă videoclipuri și imagini cu o clădire de mici dimensiuni în flăcări, în perimetrul unei zone de testare a Agenției Spațiale Japoneze, unde motorul rachetei Epsilon-S era testat. Reuters scrie că acoperișul clădirii a sărit în aer.

Este cel mai recent eveniment dintr-o serie de eșecuri ale Agenției Spațiale Japoneze. În luna martie, testul rachetei de ultimă generație H3, considerată o viitoare alternativă a rachetei Falcon 9 (SpaceX), a eșuat. Racheta a explodat la scurt timp de la decolare, din cauza unei defecțiuni a sistemului de propulsie.

Cu o lună înainte, aceeași rachetă nu a reușit să părăsească rampa de lansare. Racheta testată acum fără succes de japonezi este o versiune îmbunătățită a rachetei Epsilon, al cărei test a eșuat în luna octombrie a anului trecut.

Surse: Reuters, Bloomberg 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday