Platforma lui Musk a transmis că programul, care este implementat momentan pentru un grup restrâns de creatori urmând să se extindă în decursul acestei luni, face parte din eforturile sale de a ajuta persoanele active pe Twitter să și câștige din conținutul postat.

Pentru a fi eligibili, creatorii trebuie să fie abonați la Twitter Blue sau să fie organizații verificate, să aibă cel puțin cinci milioane de impresii pe lună în ultimele trei luni și să treacă de “o evaluare a standardelor umane”. De asemenea, Elon Musk a precizat într-un tweet că plățile care au fost făcute acum sunt pentru o perioadă care a început din luna februarie când a fost anunțat pentru prima dată programul. 

Wall Street Journal amintește că platforma oferă deja un program prin care creatorii pot posta unele tweet-uri care să fie văzute doar de abonații lor, care plătesc pentru conținut. 

Anterior, Instagram și Facebook, ambele deținute de Meta, au anunțat în 2021 un fond de un miliard de dolari pentru creatorii pentru conținut, inclusiv pentru videoclipurile pe care le-au realizat pe Instagram Reels. Ulterior, în martie, Meta a renunțat la plățile pentru Reels. De asemenea, TikTok s-a angajat anterior să dea 1 miliard de dolari creatorilor până la sfârșitul acestui an. YouTube, lider istoric în acest domeniu, oferă creatorilor 55% din veniturile obținute din reclamele care apar pe videoclipurile cu o durată de peste 8 minute. 

Musk a declarat luna trecută că majoritatea agențiilor de publicitate se întorc la Twitter, după ce multe dintre ele s-au retras de pe platformă. La sfârșitul lunii mai, veniturile din publicitate ale Twitter la nivel global au scăzut cu aproximativ 40% față de anul precedent.

Sursă alternativă: Wall Street Journal

Sursă Foto:  Vadimrysev | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday