UPDATE ora 09.50. DSU anunță că, în urma fenomenelor meteo din intervalul orar 08:30-09:30, ISU B-IF  a intervenit pentru îndepărtarea a opt copaci căzuți, suplimentar față de cei 44 prăbușiți anterior. Totodată, au fost avariate încă patru autoturisme, pe lângă cele 33 avariate deja în primele ore ale dimineții.

UPDATE, ora 9.00. CFR raportează întârzieri semnificative ale trenurilor care urmează să sosească în Gara de Nord din București. Trenul de noapte de la Budapesta are raportată o întârziere de șase ore, iar cel de la Arad de cinci ore.

UPDATE, ora 8.00. Departamentul pentru Situații de Urgență informează că ISU B-IF a gestionat 46 de intervenții (44 în Mun. București și două în județul Ilfov), pentru îndepărtarea a 44 de copaci căzuți, un stâlp căzut și un element de constructie. Au fost avariate 33 de autoturisme și un acoperiș. O persoana a fost surprinsă într-un autoturism de un copac căzut. Aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital.

STB informează că s-a reluat circulația pe liniile 141, 102, 232 si 241. Rămâne blocată linia de tramvai 41, pe care a fost introdus autobuzul special 641, precum și liniile 116 și 138.

Poliția Română informează că pe Centura București (DNCB),  în zona localității Mogoșoaia, județul Ilfov, s-a produs un accident rutier între două autovehicule, soldat doar cu pagube materiale. Se circulă restricționată prima bandă, pe ambele sensuri de mers. Valorile de circulație sunt ridicate. Se estimează reluarea normală a traficului în 30-45 de minute.

Știrea în forma inițială:

Șase linii de autobuze și tramvaie (inclusiv linia 41) sunt blocate, vineri dimineața, după ce furtuna a cauzat întreruperea alimentării cu energie. Copaci căzuți pe străzile Pieptănari, Romancierilor și Bd Metalurgiei.

Societatea de Transport București informează că circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost blocată în această dimineață pe Strada Turda, în zona Pasajului Grant, din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de alimentare. Pentru preluarea fluxului de calatori, s-a infiintat linia naveta 641, intre Piata Presei si Ghencea. Alte cinci linii de autobuze și tramvaie sunt blocate:

  • Liniile 116 si 141 – blocate pe Bd. Pieptanari, pe sens Str. Turnu Magurele, din cauza unui copac cazut pe carosabil. S-au aplicat masuri de deviere;
  • Linia 138 – blocata pe Str. Romancierilor, in zona statiei Romancierilor, pe ambele sensuri. Autobuzele circula deviat. Cauza: copac cazut pe carosabil;
  • Liniile 232 si 241 – blocate pe Bd. Metalurgiei, intre Metro Berceni si Sos. Berceni. Cauza: copac cazut pe carosabil. S-au aplicat masuri de deviere.

În această dimineață, ANM a emis o avertizare nowcasting Cod Galben de vijelii, valabil până la ora 07:50 în localitățile din împrejurul Bucureștiului. Vântul va depăși la rafală 55-60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, vijelie, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula peste 15 l/mp.

De asemenea, Poliția Rutieră informează că ploaia și vântul puternic afectează circulaţia autovehiculelor pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 12 (localitate Glina, județul Ilfov) – 36 (localitate Fundulea, județul Călărași). Vizibilitatea nu este afectată momentan.  

În acest context, ISU București-Ilfov recomandă cetățenilor să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ și adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Știrea se actualizează…

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday