Concret, procurorii DNA transmit că, în perioada aprilie – mai 2023, inculpații Năstase Andrei – Cornel și Rontescu Florina, în calitate de inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, ar fi evaluat formal, doar în baza documentelor, un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități situat pe raza județului Ilfov.

Cei doi inspectori “ar fi omis să constate starea de degradare a mobilierului și a dotărilor din spațiul cu destinația de bucătărie, precum și problemele structurale de igienă pe care controalele inopinate ale celorlalte autorități publice sau private le-au constatat. De asemenea, deși ar fi constatat că centrul respectiv nu dispunea de resursa umană necesară prestării serviciilor sociale respective, inculpații ar fi dat instrucțiuni reprezentantului centrului cu privire la modul de modificare/completare a contractelor de prestări servicii medicale astfel încât, în final, să se îndeplinească cerințele minime prevăzute de lege”, se arată în comunicatul DNA.

Totodată, înainte ca problemele constatate să fi fost remediate, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, documentele necesare pentru obținerea licenței de funcționare a centrului, mai informează procurorii DNA.

Amintim că în această dimineață, la începutul ședinței de guvern, premierul Ciolacu a anunțat că ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează. În această seară, în fața clădirii guvernului circa 300 de persoane au cerut și demisia ministrului Familiei, Gabriela Firea. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday