Potrivit The Guardian, parlamentarul Mergim Lushtaku, membru al Partidului Democrat aflat în opoziție, l-a stropit pe premierul Albin Kurti, declanșând o mare încăierare. În acel moment, Kurti susținea un discurs în care detalia măsurile de atenuare a tensiunilor cu etnicii sârbi din nordul Kosovo. Presa națională scrie că prim-ministrul a fost escortat apoi rapid în afara sălii, după izbucnirea conflictului.

Cauza celui mai recent dezacord o reprezintă episoadele de violență din nordul Kosovo, după instalarea primarilor de etnie albaneză în urma alegerilor locale din aprilie, la care majoritatea sârbă a refuzat să voteze. Opoziția a criticat abordarea premierului, susținând că intensifică tulburările.

Miercuri, Kurti a anunțat că va reduce numărul trupelor speciale de poliție staționate în afara a patru clădiri municipale din zonele cu majoritate etnică sârbă și că va organiza noi alegeri locale în fiecare dintre aceste localități. Măsura i-a înfuriat pe parlamentarii din opoziție, care au adus în parlament un portret al premierului care avea un nas asemănător lui Pinocchio.

Surse alternative: Politico, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday