Cel mai recent atac asupra Insulei Șerpilor a avut loc, conform Armatei Ucrainene, în această dimineață, când armata rusă “a vizat insula cu o bombă foarte puternică“. Nexta scrie însă că rușii atacă acest punct constant după vizita lui Zelenski.

Atacuri au avut loc și în Berislav, oraș din regiunea Herson din sudul Ucrainei, miercuri fiind folosite bombe ghidate. În total, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 70 de tiruri de artilerie, fiind folosite peste 460 de proiectile.

Reamintim că sâmbătă, când s-au împlinit 500 de zile de la începutul războiului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat o vizită pe Insula Șerpilor, unde a onorat eroii ucraineni și le-a mulțumit pentru că au rezistat agresiunii rusești. Insula a devenit un “simbol al rezistenței ucrainene” de-a lungul războiului, fiind capturată de Rusia, iar apoi recuperată de Ucraina. Într-o înregistrare video, Zelenski a numit-o un loc al victoriei care nu va fi niciodată recucerit”.

Sursa: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday