Comisia Europeană a decis că achiziția nu va crea probleme de concurență pe piață, având în vedere poziția limitată a întreprinderilor care rezultă din tranzacția propusă. Preluarea acțiunilor a fost examinată în cadrul unei proceduri simplificate de examinare”, a transmis organul executiv al UE în buletinul zilnic de presă. 

În urmare preluării a 25% din OMV, ADNOC devine al doilea cel mai mare acționar, după statul austriac, care deține 31%. Amintim că OMV deține pachetul majoritar (50,1%) din societatea OMV Petrom. Statul român deține 20% din acțiuni, iar restul se tranzacționează la Bursa de Valori București.

OMV și ADNOC au semnat încă din luna decembrie un acord de preluare a 24,9% din acțiunile OMV, evaluat atunci la 3,9 miliarde de euro. De asemenea, compania din Emiratele Arabe Unite deține 25% din Borealis AG, un producător austriac de produse chimice și mase plastice. Restul de acțiuni sunt în proprietatea grupului OMV.

Sursa: Buletinul de presă al Comisiei Europene

Sursa Foto: Rosemari Vasilica Tiganila / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday