Nikhil Rathi, directorul executiv al Autorității de Conduită Financiară britanică (FCA), urmează să declare, într-o conferință de presă, că este nevoie de măsuri mai bune pentru a preveni fraudele în domeniul serviciilor financiare, precum și de o rezistență mai robustă a sectorului în fața tentativelor de hacking. 

Rathi le-a trimis deja reporterilor un document cu remarcile pe care le va face la conferință. În document, se arată că există deja modele de afaceri care cer autorizații pentru a se baza pe inteligența artificială. Utilizarea AI poate aduce beneficii piețelor, cum ar fi reducerea prețului pentru consumatori, dar poate provoca și dezechilibre dacă “este dezlănțuită fără restricții. Acest lucru înseamnă că, pe măsură ce AI este adoptată la scară mai mare, investiția în prevenirea fraudelor și în reziliența operațională și cibernetică va trebui să accelereze, în același timp”. 

În plus, directorul va mai anunța că autoritatea britanică va testa modul în care normele deja existente, legate de răspunderea managerilor de rang înalt, pot gestiona riscurile și dezvolta oportunități legate de implementarea inteligenței artificiale.

Organismul de supraveghere a observat deja modul în care AI devine din ce în ce mai implicat în domeniul financiar. Astfel, a pus volatilitatea din timpul zilei de tranzacționare, care s-a dublat în comparație cu cea din timpul crizei financiare mondiale din 2008, pe seama adoptării de către investitori a unor strategii automatizate.

FCA este aşteptată să își expună şi opiniile în legătură cu modul în care va fi reglementată intersecţia dintre Big Tech şi serviciile financiare, în special în privinţa modului în care volumul mare de date la care Big Tech are acces ar putea perturba concurența pe piață.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday