Pedro Sanchez a făcut anunțul înaintea summitului NATO de la Vilnius, în cadrul căruia aliații vor fi anunțați oficial. Premierul spaniol este însoțit de ministrul Apărării, Margarita Robles, și de ministrul Afacerilor Externe, José Manuel Albares. Cei trei au subliniat în cadrul conferinței de presă importanța summit-ului NATO de la Vilnius.

Pe lângă suplimentarea numărului de soldați spanioli prezenți în România, guvernul de la Madrid va trimite pentru prima dată militari și în Slovacia. De asemenea, premierul Spaniei a reiterat cu această ocazie și sprijinul deplin acordat Ucrainei în războiul cu Rusia. 

Agenția spaniolă de presă EFE scrie, pe baza discuțiilor cu oficiali guvernamentali spanioli anonimi, că Madridul este în favoarea politicii de extindere a NATO, dar consideră că, în condiții actuale de război, o dată anume nu poate fi stabilită. Presa spaniolă scrie că, cel mai probabil, la summitul din Lituania se va aproba un pachet de ajutor militar mai mare pentru Ucraina și se va intensifica relația politică dintre NATO și Kiev.

Premierul spaniol va profita, mai scrie presa internațională, de summit pentru a cere ca NATO să acorde mai multă atenție flancului sudic al alianței, iar premierul Portugaliei, Antonio Costa, a asigurat astăzi că NATO a acceptat să abordeze această problemă la Vilnius. Portugalia, alături de alte țări precum Spania, a insistat de mult timp că flancul sudic trebuie să fie mai atent observat, în special în contextul prezenței puternice a grupului Wagner în Africa. 

Surse: Efe, Euractiv

Sursa Foto: Bumbleedee / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday