Anunțul era unul așteptat, întrucât partidul său, Națiunea Thailandeză Unită, care este sprijinit de armată, a obținut numai 36 de locuri în parlament, dintr-un total de 500. Prayut va rămâne interimar până la formarea noului guvern. 

Prayut Chan-o-cha conduce Thailanda din 2014, când, în calitate de șef al armatei, a preluat puterea printr-o lovitură de stat și s-a autodeclarat prim-ministru. În 2019, coaliția din care face parte partidul său a câștigat alegerile parlamentare, iar el a fost ales prim-ministrul de către parlament. Opoziția a criticat votul la vremea respectivă, susținând că a fost “premeditat”.

În cei nouă ani la putere, Prayut a supraviețuit mai multor moțiuni de cenzură, procese judiciare și proteste de stradă organizate de adversarii săi politici. Parlamentul se va reuni pe 13 iulie, pentru a desemna noul prim-ministru. 

Surse alternative: Reuters, CNN

Surse foto: Pgallery | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday