Elicopterul transporta străini în excursii turistice pe Muntele Everest când s-a prăbușit în Nepal, conform presei locale. Contactul cu elicopterul ar fi fost pierdut la 15 minute după ce acesta a decolat, transmite DW.

Oficialii guvernamentali au declarat pentru agențiile de presă că la bordul aeronavei se aflau cinci turiști mexicani și pilotul nepalez. De asemenea, aceștia au precizat că salvatorii au recuperat cinci cadavre, dar continuă căutările pentru al șaselea.

Elicopterul, operat de compania Manang Air, s-a prăbușit în apropiere de Likkhu, la nord de Kathmandu. Manang Air este una dintre numeroasele companii care transportă turiști către vârfurile înalte ale regiunii, inclusiv către Muntele Everest.

Reuters amintește că regiunea, unde multe companii aeriene zboară către aeroporturi mici situate în dealuri și munți, are un istoric de accidente aeriene. În luna ianuarie a acestui an, 71 de persoane au fost ucise în cel mai grav accident aviatic din Nepal din ultimii 30 de ani, când un avion s-a prăbușit în apropiere de orașul turistic Pokhara.

Surse alternative: Deutsche Welle, Reuters

Sursă foto: Smallredgirl | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday