Potrivit datelor Eurostat, la nivelul spațiului comunitar, media persoanelor care nu-și permiteau o masă adecvată, care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetarian o dată la două zile, a crescut în 2022, față de 2021, cu 1%. În cazul persoanelor expuse riscului de sărăcie, însă, procentul de anul trecut a fost de 19,7% în UE, cu 2,2% mai mult față de anul precedent. 

Cea mai mare rată în rândul populației care nu își poate permite o masă adecvată a fost raportată de România – 22,1%, în creștere față de anul precedent – 19,2%. Bulgaria a raportat a doua ce mai mare rată din UE (21,6%), urmată de Slovacia (15,8%) și de Ungaria (13,9%). Cea mai mică rată a fost, în Irlanda (1,4%), Cipru (1,5%) și Luxemburg (1,8%).

În ceea ce privește populația expusă riscului de sărăcie, cel mai mare procent a fost înregistrat de Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și de Slovacia (40,5%). De cealaltă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5%), Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%). 

Sursa: Eurostat

Foto: Artem Evdokimov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday