Ministerul rus al Apărării publică regulat o statistică ce dorește a arăta că Rusia se luptă de fapt cu țările NATO în Ucraina. Potrivit acesteia, din cei peste 11 mii de voluntari (numiți de Moscova “mercenari”) care ar fi ajuns în Ucraina de la începutul invaziei, în 2022, aproape 5.000 ar fi fost “eliminați”, iar alți 2.000 încă sunt activi.

“Cea mai mare parte a lor au venit din Polonia (peste 2.600 de oameni), Statele Unite și Canada (peste 900 de oameni). ), Georgia (peste 800 de persoane), Marea Britanie și România (peste 700 de persoane din fiecare), Croația (peste 300 de persoane), precum și din Franța și zonele controlate de Turcia din Siria (peste 200 de persoane din fiecare)”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării, citat de agenția TASS.

Aceeași sursă mai susține că aproape 5.000 de străini dintre cei care s-au alăturat inițial forțelor ucrainene, “au optat să fugă, după ce și-au dat seama cum i-a tratat cu adevărat regimul de la Kiev”.

Kremlinul susține că nu desfășoară în Ucraina un război de cucerire ci o “operațiune militară specială”, zugrăvind pentru publicul intern imaginea unei Rusii-martir împotriva căreia s-a aliat întreg Occidentul. Statistica dată regulat publicității mai susține că luptătorii străini care s-au alăturat Armatei Ucrainene provin din 84 de țări.

Sursa: TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday