Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază la Penitenciarul Coleman din Florida, unde Larry Nassar, fost medic la Michigan State University și USA Gymnastics, își ispășește pedeapsa. Acesta a fost înjunghiat de mai multe ori, inclusiv în spate și în piept de către un alt deținut, iar în prezent se află la spital, în stare stabilă.  

Purtătorul de cuvânt al Biroului Federal al Penitenciarelor a declarat că “personalul care a răspuns a inițiat imediat măsuri de salvare a vieții deținutului. Acesta a fost transportat de (personalul de urgență) la un spital local pentru tratament și evaluare suplimentară”. Niciun membru al personalului sau vreun deținut nu a fost rănit. 

Larry Nassar a fost condamnat în 2018 la 175 de ani de închisoare pentru abuz sexual. Încă din anii 1990, acesta a abuzat aproximativ 150 de femei și tinere gimnaste sub pretextul că efectua controale medicale medical, în timp ce lucra ca medic la Michigan State University și USA Gymnastics.

Mai multe sportive, printre care olimpicele Jordyn Wieber, Aly Raisman și McKayla Maroney, au declarat că s-au plâns de comportamentul lui Nassar inclusiv antrenorilor și altor membri din echipe, însă faptele medicului nu au fost raportate autorităților la vremea aceea. Peste 100 de femei, printre care și olimpica Simone Biles, au dat în judecată guvernul SUA  și au cerut un miliard de dolari, din cauza faptului că FBI nu a luat măsuri după ce a aflat de acuzațiile împotriva lui Nassar în 2015. Această inacțiune i-a permis lui Nassar să continue să abuzeze de femei și fete timp de mai bine de un an înainte de a pleda vinovat în 2017.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday