The Telegraph explică într-o analiză că Deutsche Telekom, care deține 12% din acțiunile British Telecom din UK, dar și miliardarul Patrick Drahi (care deține 24,5%), ar putea încerca să facă o ofertă pentru a prelua compania. Din această cauză, British Telecom și-a intensificat în ultimele luni activitatea cu consilierii de la băncile Robey Warshaw și Goldman Sachs. O persoană care lucrează pentru British Telecom a explicat că “Deutsche Telekom și Drahi au o gândire similară în ceea ce privește modul în care cred că ar trebui să fie condusă compania. Ei doresc ca noi să accelerăm reformele, iar acest lucru ar fi cu siguranță mai ușor în calitate de companie efectiv privată”. Există informații că cei doi acționari ar fi influențat decizia directorului executiv British Telecom de a reduce numărul angajaților până la 55.000 până la finalul deceniului.

Directorul executiv al companiei, Philip Jansen, se va retrage din funcție în următorul an, lucru ce creează incertitudini în privința viitorului British Telecom, în contextul în care un posibil cumpărător ar încerca să preia conducerea. Creșterea dobânzilor reprezintă o provocare pentru British Telecom, care investește miliarde de euro pentru a înlocui liniile telefonice din cupru cu fibre optice mai rapide și mai fiabile. Datoriile companiei se ridică la 14 miliarde de lire sterline și au generat temeri cu privire la impactul asupra profiturilor și dividendelor British Telecom.

Persoane din industrie, familiarizate cu situația, consideră că Deutsche Telekom, acționar al British Telekom încă din 2016, ar avea șanse mari să preia controlul, având în vedere schimbările din sectorul politic din Marea Britanie. Sosirea unui nou guvern laburist în termen de 18 luni ar face ca o preluare străină a British Telekom și a forței de muncă sindicalizate a acesteia să fie mult mai greu de realizat. Laburiștii ar fi astfel presați să blocheze un acord care ar duce probabil la o reformă accelerată a activității British Telekom și, posibil, la reducerea numărului de locuri de muncă. De asemenea, experții consideră că tranzacția ar reprezenta un test pentru relațiile UE – UK în era post-Brexit.

Sursa: The Telegraph

Sursă Foto: Chris Dorney | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday