Comedianta Sarah Silverman și autorii Richard Kadrey și Christopher Golden acuză companiile că le-ar fi folosit, fără autorizaţie, conţinutul cărţilor pentru a-şi antrena modelele de limbaj, și le-au încălcat drepturile de autor.

Referitor la Meta, reclamanţii susţin că o scurgere de informaţii din cadrul filialei de inteligenţă artificială arată că lucrările lor au fost folosite fără permisiune. Împotriva OpenAI, cei trei susțin că rezumatele cărţilor lor, generate de ChatGPT, arată faptul că robotul a avut acces şi a fost antrenat pe conținutul protejat.

Cele două procese colective subliniază riscurile cu care se confruntă dezvoltatorii de chatboţi atunci când folosesc materiale protejate pentru a crea aplicații care oferă răspunsuri realiste la solicitările utilizatorilor şi care reproduc conversații umane. Comedianta și autorii urmăresc să obțină despăgubiri în numele unei asociații de drepturi de autori. 

Sursă: Reuters

Foto: Boumenjapet | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday