În cadrul unui briefing de presă, directorul SIS a transmis că Serviciul de Informaţii şi Securitate, împreună cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au trimis în instanţă un dosar penal pentru trădare de patrie şi spionaj, care vizează  doi agenţi ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB)

Principalele declarații: 

“Începând cu anul 2020 cetățenii Federației Ruse, Iurii G. şi Vadim I., sub comanda FSB, identificau și recrutau cetățeni ai Republicii Moldova, construind astfel o rețea de agentură pe teritoriul țării noastre”.

“Activitatea cetățenilor ruși și a rețelei de agentură a fost orientată spre influențarea proceselor social-politice ale Republicii Moldova, în interesul Federației Ruse, realizând totodată operațiuni informaționale pentru modelarea opiniei publice.”

“În cei doi ani în care a fost documentată, rețeaua de agentură a colectat date și informații cu caracter social politic, în special despre intențiile și planurile legislative, informații compromițătoare despre liderii și actorii politici, și au organizat proiecte informaționale, cum ar fi campanii în mediul virtual, în special pe platforma Telegram”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday