Două bărci, una transportând aproximativ 65 de persoane, iar alta între 50 și 60 sunt dispărute de 15 zile. A treia a plecat pe 27 iunie, având aproximativ 200 de persoane la bord. Toate cele trei au pornit, conform grupului de ajutor pentru migranți Walking Borders, din Kafountine, aflat în sudul Senegalului.

Distanța pe care trebuiau să o parcurgă era de aproximativ 1.700 de kilometri, până în Tenerife, una dintre Insulele Canare. Aceasta a devenit o destinație preferată de migranții care doresc să ajungă în Spania, iar vara sunt întreprinse cele mai multe călătorii de acest fel.

Ruta de migrație atlantică este una dintre cele mai periculoase din lume. Cu toate acestea este folosită constant de migranții din Africa subsahariană, care încearcă să ajungă pe teritoriile europene. 

Cel puțin 559 de persoane, printre care 22 de copii, au murit în 2022 în încercările de a ajunge în Insulele Canare, potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday