Șeful administrației impuse de Rusia în Peninsula Crimeea a anunțat că sistemul de apărare a doborât o rachetă de croazieră în apropierea orașului Kerci, iar în urma evenimentului nu au fost victime sau pagube materiale. Totuși, circulația pe podul Kerci, care face legătura cu partea continentală a Rusiei, a fost suspendată pentru mai mult timp. 

Guvernatorul din Crimeea a făcut anunțul la o zi după ce adjunctul ministrului Ucrainean al Apărării, Anna Maliar, a lăsat să se înțekeagă că militarii ucraineni s-au aflat în spatele puternicului atac din octombrie anul trecut, în urma căruia podul Kerci a rămas închis pentru mai multe luni. Într-o postare în care a numit zece realizări ale Armatei Ucrainene în 500 de zile de război, ea a scris: “Acum 273 de zile, am lansat prima lovitură asupra podului din Crimeea, pentru a da peste cap logistica rusă”. Mesajul face referire și la scufundarea crucișătorului Moskva, în primele luni ale războiului, și eliberarea Insulei Șerpilor, acum un an.

Separat, guvernatorul din Rostov a anunțat doborârea unei rachete ucrainene, tot fără victime. Moscova acuză în mod regulat Ucraina că execută atacuri pe teritoriul său, ceea ce autoritățile de la Kiev neagă puternic. 

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday