Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și-a arătat recunoștința față de poporul ucrainean, în a 500-a zi de când Ucraina a fost invadată de Rusia. Președintele Sandu a subliniat că “datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. Suntem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături. Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră”.

Maia Sandu a publicat, în mesajul transmis pe Facebook, mai multe imagini din timpul războiului, cu grupuri de refugiați, clădiri distruse în bombardamente, militari în război și gropi comune. Șeful statului moldovean a încheiat: “Ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război”.

Mesajul integral al președintelui Maia Sandu:

 Azi se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei. 500 de zile de când oamenii pașnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziți de exploziile bombelor și huruitul tancurilor. Oameni nevinovați executați și lăsați să se descompună pe străzi sau aruncați în groapa comună. La Bucha, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate și copii uciși sau schilodiți de bombe.

Cei în puteri, femei și bărbați, au luat armele în mâini și-și apără țara. Milioane de mame cu copii și vârstnici au fost nevoiți să-și lase casele și să se adăpostească în subsoluri, în stațiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte țări. Acest război brutal seamănă moarte și teroare. Invadatorii distrug clădiri și locuințe, bombardează rețele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul. 

Datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. Suntem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături. Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere. Ca parte a comunității internaționale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război.

Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii și noi suntem alături de ei.

Слава України!

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday