Anton Ielizarov (cunoscut și ca “Lotus”), unul dintre comandanții grupului Wagner, a declarat că luptătorii își vor lua vacanță până în luna august, după care se vor stabili în Belarus: Trebuie să pregătim baze, terenuri de antrenament, să ne coordonăm cu guvernul și administrațiile locale, să organizăm interacțiunea cu agențiile de aplicare a legii din Belarus și să punem la punct logistica”, a declarat Ielizarov citat de canalul “Evgheni Prigojin pe Telegram”.

Reuters scrie că de la rebeliunea din weekendul 23-24 iunie, când Wagner au ocupat un oraș din Rusia și au pornit către Moscova, locația exactă a lui Prigojin și a mercenarilor nu a fost cunoscută. Agenția observă că Prigojin a fost neobișnuit de tăcut și că a postat o singură dată pe canalul său de Telegram, pe 26 iunie, când a argumentat că “marșul justiției” asupra Moscovei a fost un protest la adresa conducerii și incompetenței din Ministerului rus al Apărării și Armatei Ruse.

În condițiile acordului, Evgheni Prigojin ar fi trebuit să se mute în Belarus, iar luptătorii pe care-i conduce aveau de ales între a-l urma, a se înrola în Armata Rusă sau a se duce acasă. Cu toate acestea, joi, Lukașenko a afirmat că Prigojin și cei câțiva mii de luptători sunt încă în Rusia, ridicând semne de întrebare cu privire la implementarea înțelegerii. Vineri, un consilier al Ministerului Apărării din Belarus a anunțat că niciun reprezentant al grupului Wagner nu a vizitat încă tabăra militară dezafectată care le-a fost pusă la dispoziție de către autoritățile de la Minsk. 

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday