Administrația Prezidențială a informat că președintele a promulgat legea pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 49/08.02.2023). Concret, explică Ministerul de Interne, “conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepse”.

Ministerul arată că, în ultimele șapte zile, polițiștii au reținut peste o mie de permise de conducere, dintre care 846 pentru consumul de alcool și 179 pentru consumul de droguri sau alte substanțe interzise.

Potrivit unei statistici a Eurostat, România a fost și în 2022 țara din UE în care s-au înregistrat cele mai multe decese în accidente rutiere, raportat la populație. În România au fost 86 de victime raportate la un milion de locuitori, în timp ce la polul opus a fost Suedia, cu 21 de victime. Media blocului comunitar a fost de 46 de decese provocate în accidente rutiere, raportat la un milion de locuitori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday