Mercedes va fi astfel primul producător auto german care va implementa porturile NACS în noile sale vehicule electrice. Totuși, aceasta fiind o tranziție etapizată, Mercedes va oferi în primă fază un adaptor care va permite încărcarea actualelor vehicule electrice la stațiile Superchargers deținute de Tesla.

Începând de anul viitor, deținătorii vehiculelor produse de Mercedes vor avea acces la peste 12.000 de stații Superchargers Tesla din America de Nord prin intermediul propriului serviciul de încărcare – Mercedes me Charge. Aplicația pentru mobil, dar care va fi disponibilă și pe sistemul infotainment al mașinilor (navigație), va afișa o hartă cu toate stațiile de încărcare disponibile și tariful perceput. Totodată, mașina va calcula și un traseu convenabil și eficient din punct de vedere al timpului, în care adaugă inclusiv opriri pentru încărcare. 

În America de Nord, serviciul Mercedes me Charge acoperă în prezent peste 90.000 de puncte de încărcare. În același timp, presa de specialitate transmite că producătorul auto german va rămâne deschis și la alte oferte. Pe lângă asigurarea compatibilității cu rețeaua de încărcătoare Tesla, Mercedes își va stabili propria rețea de încărcare de mare putere cu peste 400 de stații, cu 2.500 de încărcătoare de mare putere în America de Nord până la sfârșitul deceniului, împreună cu partenerii săi americani. 

Primele stații Mercedes-Benz din America de Nord vor fi deschise până la sfârșitul anului 2023 și vor fi echipate atât cu prize CCS1, cât și NACS. Anterior, Tesla a transmis că va permite de anul viitor ca mașinile electrice Ford să fie încărcate la rețeaua de stații Superchargers, iar Hyundai a precizat că ia în considerare să îşi facă maşinile electrice compatibile cu stațiile Tesla.

Sursă: BusinessWire

Foto: Christian Offenberg | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday