Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie și de smartphone-uri din lume, a estimat că profitul său operațional (înainte de dobânzi și impozite) a scăzut la 459 de milioane de dolari, în perioada aprilie-iunie, comparativ cu peste 10 miliarde de dolari acum un an. Rezultatele oficiale vor fi publicate în următoarele zile. Acesta ar fi cel mai mic profit trimestrial al Samsung de la începutul anului 2009, când avea un profit operațional de 451 de milioane de dolari, pe fondul crizei. 

Samsung mai estimează că veniturile din vânzarea de smartphone-uri în perioada aprilie-iunie au scăzut probabil cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut. În trimestrul ianuarie-martie, compania a raportat o pierdere uriașă de 3,5 miliarde de dolari deoarece nu a reușit să vândă din stocurile prea mari de cipuri. Concret, explică analiștii, în primele luni de pandemie, companiile din domeniul tehnologiei, cum sunt producătorii de smartphone-uri, au făcut stocuri de cipuri de memorie, deoarece cererea crescuse puternic. Totuși, aceste companii se confruntă acum cu stocuri prea mari de cipuri rămase, deoarece consumatorii cumpără mai puține electronice din cauza inflației în creștere. Ca urmare, prețurile cipurilor de memorie au scăzut.

Reuters amintește că, în domeniul telefoanelor mobile, Samsung este așteptat să își prezinte cele mai recente smartphone-uri pliabile la sfârșitul acestei luni la Seul, cu câteva săptămâni mai devreme decât de obicei. Aceasta este considerată de specialiști drept o încercare de “a lua fața” rivalului Apple înainte să lanseze următorul iPhone.

Sursă: Reuters

Sursă Foto: Vlad Varshavskiy | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday