Unul dintre avocații companiei Twitter i-a trimis lui Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei Meta, o scrisoare în care i-a relatat: Twitter are serioase îngrijorări că Meta Platforms (Meta) s-a angajat într-o deturnare sistematică, intenționată și ilegală a secretelor comerciale ale Twitter și a altor proprietăți intelectuale. Twitter intenționează să-și impună cu strictețe drepturile de proprietate intelectuală și cere Meta să ia măsuri imediate pentru a nu mai folosi orice secret comercial al Twitter sau alte informații extrem de confidențiale”. 

Scrisoarea a fost semnată de avocatul Alex Spiro, potrivit informațiilor dezvăluite de publicația Semafor, preluate de The Guardian și Reuters. Spiro a acuzat compania Meta că a recrutat zeci de foști angajați ai Twitter careau avut și continuă să aibă acces la secretele comerciale și alte informații extrem de confidențiale”. Avocatul susține că Meta i-a desemnat pe acești angajați să dezvolte aplicația Threads.

Meta a lansat miercuri rețeaua socială Threads, văzută ca rival al Twitter, într-o sută de țări, însă nu și în Europa, din cauza unor probleme de reglementare. Mark Zuckerberg a declarat că în 24 de ore, peste 30 de milioane de conturi au fost deschise pe noua platformă. Threads are o interfață destul de similară cu cea a Twitter, observă agenția Reuters, însă nu permite căutări după cuvinte-cheie sau mesaje directe între utilizatori. 

Semafor mai scrie că Threads poate fi cea mai serioasă amenințare la adresa Twitter, de unde utilizatorii și agențiile de publicitate ar putea “migra”. Utilizatorii noii aplicații lansate de Meta se pot loga cu contul de Instagram, deci nu au nevoie să creeze un profil nou și să își creeze rețele de urmăritori de la zero. În plus, compania lui Mark Zuckerberg are experiență îndelungată când vine vorba de concurență: a implementat “stories” pe Instagram, pentru a opri creșterea Snapchat, dar și “reels” în lupta cu Tiktok.

Surse alternative. The Guardian, Semafor

Sursa Foto: Daniel Chetroni / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday