Compania a anunțat, prin intermediul unui articol pe site, că nu va mai face nicio expediție către epava Titanicului sau alte locații. OceanGate a fost fondată în 2009 de către Stockton Rush și Guillermo Sohnlein. Cu ajutorul unor submersibile comerciale închiriate, organiza expediții către diferite locuri.

În urmă cu aproape trei săptămâni, submersibilul său Titan a pierdut contactul cu nava-mamă, la aproape două ore după ce a început scufundarea către epava Titanicului. Contactul nu a mai putut fi restabilit, iar autoritățile au început operațiunea de căutare, însă fără succes.

După ce au descoperit resturile submersibilului Titan în apropiere de epava Titanicului, Garda de Coastă a Statelor Unite a confirmat că submersibilul a suferit o “implozie devastatoare” și toți cei cinci oameni de la bord au murit. Între ei se afla și cofondatorul Stockton Rush. Celelalte persoane decedate erau un explorator francez (77 de ani), un om de afaceri britanic (58 de ani), un miliardar cu dublă cetățenie (48 de ani) și fiul său (19 ani).

Săptămâna trecută, autoritățile au recuperat presupusele rămășițe ale celor dispăruți, care sunt supuse analizei pentru identificare.

Surse alternative: The Guardian, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday