Producătorul auto vrea să testeze anul acesta 10 vehicule electrice ID Buzz ce vor fi echipate cu software-ul de conducere autonomă al Mobileye și care vor circula în diferite zone din orașul Austin (Texas), atent cartografiate. Totuși, pentru siguranță, vor avea și șoferi la bord în timpul testelor. Volkswagen a angajat 100 de foști salariați de la Argo AI, un startup specializat în sisteme de conducere autonomă care a lucrat și cu Ford. Totodată, preia și centrul Argo din Austin, unde erau testate vehiculele autonome.  

Primele două ID Buzz ce vor fi testate în acest sens se află deja în SUA și vor începe verificările înainte de sfârșitul lunii iulie, a precizat compania. “Am ales Austin ca primul centru din SUA, deoarece orașul are un istoric în ceea ce privește adoptarea inovației și oferă un climat propice pentru testarea vehiculelor autonome”, a declarat Katrin Lohmann, directorul executiv care conduce eforturile Volkswagen în domeniul condusului autonom în SUA. Acesta a precizat, de asemenea, că în următorii trei ani, compania se așteaptă să își extindă flota din Austin și să adauge operațiuni de testare în cel puțin alte patru orașe din SUA.

Decizia este cea mai recentă dintr-o serie de pași pe care producătorul auto i-a făcut în ultimele luni pentru a-și moderniza strategia de conducere autonomă, inclusiv un parteneriat cu Mobileye și noi investiții în MOIA, serviciul său de ride-sharing cu sediul în Europa.

Surse alternative: CNBC, Reuters

Foto: VW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday