Bărbații, care au venit în Germania după izbucnirea războiului din Ucraina, au fost arestați în landul Renania de Nord-Westfalia. Cinci dintre ei sunt cetățeni din Tadjikistan,  unul din Kârgâzstan și unul este din Turkmenistan. Aceștia sunt suspectați că au fondat un grup terorist în Germania și că ar fi membri ai “Provinciei Statului Islamic Khorasan”, o ramură a organizației teroriste “Stat Islamic” (SI). Potrivit procurorilor federali, bărbații “se cunosc de mult timp și împărtășesc o atitudine islamică radicală”.

Cei șapte intenționau să comită atacuri în Germania și au încercat în trecut să obțină arme. De asemenea, ar fi cercetat deja posibile ținte pentru atacuri teroriste, deși nu aveau încă planuri concrete în acest sens. Încă din aprilie anul trecut, aceștia au colectat bani pentru organizația Stat Islamic, pe care i-au trimis în repetate rânduri către grupare. 

Un alt bărbat din Tadjikistan și soția sa au fost arestați în Olanda. Potrivit unui comunicat al Parchetului Olandez, cei doi suspecți “erau în contact cu mai multe persoane care locuiesc în Germania. Ancheta poliției a dus la suspiciunea că bărbatul este membru al SI și că a primit ordinul de a pune la cale un atac terorist. Deși planurile nu erau încă concrete, erau suficient de serioase pentru ca Parchetul Olandez să intervină”.

Raiduri asupra unor rețele de finanțare a grupului terorist au avut loc și în luna mai a acestui an, când alte șapte persoane au fost arestate.

Surse alternative: Der Spiegel, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday