Potrivit presei de stat din Belarus, Alexandr Lukașenko a declarat, în legătură cu locul în care se află șefului Wagner: “Din câte am fost informat, luptătorii se află în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. El nu se află pe teritoriul Belarusului”. Pe 27 iunie, Lukașenko declara că Prigojin, liderul Grupului Wagner, a sosit în Belarus ca parte a acordului din 24 iunie care a oprit rebeliunea.

Lukașenko a adăugat că oferta ca gruparea Wagner să staționeze o parte din luptătorii săi în Belarus – o perspectivă care a alarmat țările vecine din NATO – rămâne în picioare. El a precizat că nu consideră că aceasta reprezintă un risc pentru Belarus și nu crede că luptătorii Wagner ar ridica vreodată armele împotriva țării sale.

Locul în care se află liderul trupelor Wagner a devenit un subiect de discuție în urma rebeliunii din Rusia de acum două săptămâni. În baza unui acord pentru a pune capăt revoltei, intermediat de  Lukașenko, acuzațiile împotriva lui Prigojin au fost retrase și i s-a permis să se mute în Belarus.

Surse: AP News, DW, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday