Structura are o înălțime de 111 metri și o lățime de 157 de metri, iar în interiorul acesteia se află un amfiteatru cu cel mai mare ecran LED, care se “înfăşoară” în jurul spectatorilor. Suprafaţa construcţiei este acoperită cu 1,2 milioane de LED-uri, care pot proiecta până la 256 de milioane de culori şi pot fi programate să difuzeze animaţii şi imagini dinamice. Exteriorul Sferei a fost aprins în seara zilei de 4 iulie și urmează să fie iluminat în fiecare zi și noapte cu animații și alte imagini tematice, în funcție de anotimp sau anumite sărbători. De exemplu, s-ar putea transforma într-un dovleac uriaș de Halloween sau într-un bulgăre de Crăciun.

 

Sfera a fost proiectată de Populous, o companie de arhitectură care a realizat multe dintre cele mai importante arene sportive la nivel mondial. Costurile de construcție, care au fost crescute de pandemie, s-au ridicat la 2,3 miliarde de dolari, adică cu mult peste unele dintre cele mai luxoase atracții din Las Vegas, precum Hotelul Bellagio sau Stadionul Allegiant.

Sfera are o capacitate de aproape 18 mii de locuri, este situată la est de Las Vegas Strip, şi va fi conectată la hotelul Venetian Resort printr-o pasarelă. 

Inaugurarea arenei va avea loc pe 29 septembrie, când vor avea loc o serie de 25 de concerte U2, care vor dura până în decembrie. Preţul unui bilet începe de la 140 de dolari. 

Locația va găzdui şi proiecții exclusive ale filmului “Postcard From Earth”, care vor oferi un tur al planetei şi urmează să profite din plin de ecranul mare al Sferei. Sala este echipată cu scaune care pot vibra, care să imite ceea ce e difuzat pe ecran – un cutremur, de exemplu. De asemenea, e echipată cu aparate 4D, care pot crea efecte de vânt, temperatură și chiar miros.

Deşi arena intenţionează să găzduiască, în cele din urmă, și meciuri de box, arte marțiale mixte și alte evenimente sportive, principalele spectacole care se vor desfășura acolo vor fi concertele live. Cu peste 160 de mii de difuzoare instalate pe suprafaţa structurii, constructorii promit să ofere o calitate superioară a sunetului pentru fiecare loc din arenă, indiferent unde se află spectatorii. 

Surse alternative: The Verge, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday