O rachetă rusească a lovit joi noapte un bloc de locuințe din Liov, provocând moartea a patru oameni și rănirea altor nouă. Bilanțul este încă provizoriu, salvatorii continuând căutările sub dărâmături. Guvernatorul regional, Maksim Kozitski, a postat o filmare făcută cu drona, care arată un bloc de apartamente cu patru etaje, din care etajele superioare sunt dărâmate.

Potrivit ISW, începând de ieri, forțele ucrainene au efectuat serii de lovituri cu rachete vizând pozițiile din adâncime ale rușilor, pe toată lungimea frontului, lovind depozite de muniții și de combustibil. ISW arată că “imaginile și informațiile privind aceste lovituri ucrainene sugerează că acestea au lansat o serie coordonată de bombardamente menite să degradeze logistica rusă și liniile de comunicație terestre”.

Adjunctul Departamentului Operațional al Statului Major General ucrainean, generalul Oleksei Hromov, a raportat ieri că, de la începutul contraofensivei, forțele ucrainene au avansat 7,5 km pe teritoriul controlat de ruși în vestul regiunii Zaporijie și de-a lungul graniței administrative dintre regiunile Zaporijie și Donețk. Hromov a declarat că forțele ucrainene au eliberat nouă așezări și 160 de kilometri pătrați de teritoriu, în ultima lună.

Frontul de Sud. Bloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene au lovit pozițiile rusești  de la 16 km sud-vest de Melitopol și ar fi vizat, fără succes, orașul Berdiansk, de la Marea Azov, în timp ce un oficial ucrainean a confirmat că Armata Ucraineană încă este prezentă în stânga Niprului. Anterior, Ministerul rus al Apărării a susținut că a eliminat complet capul de pod ucrainean de lângă Antonivski, afirmația primită cu reținere chiar de propagandiștii ruși.

Donbas. Imaginile geolocalizate arată că forțele ucrainene au avansat la NV, la vest și la SV de Bakhmut. Informațiile privind o retragere a rușilor din zonă nu sunt confirmate, deocamdată.

Surse: ISW, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday