Ministrul de Interne, Igor Klymenko, a anunțat că s-a produs un eveniment “extraordinar” la tribunalul din districtul Șevcenko al capitalei: Poliția a primit un raport despre detonarea unui dispozitiv neidentificat într-o toaletă. Detaliile sunt încă în curs de clarificare”. Explozia inițială a avut loc în jurul orei 17:20.

Oficialul a făcut apel la calm și a cerut localnicilor să evite zona, în jurul căreia a fost instituit un perimetru de securitate. Corespondentul Ukrinform, prezent la fața locului, a auzit o a doua explozie în jurul orei 19, scrie publicația ucraineană.

După ce a ajuns la fața locului ministrul Klymenko a declarat că atacatorul a murit pe loc și că, din primele informații, s-ar fi aruncat în aer. Pe parcursul intervenției au fost răniți doi luptători ai forțelor speciale, însă viețile nu le sunt puse în pericol.

Surse alternative: UkrinformUA, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday